Alexander Beijar bloggar om vardagen på Nylands Brigad

Okategoriserade

TJ 150 – Dagens Pokémon

15 Jan , 2018, 19.55 alexanderbeijar

 

Hej hallå! Det var en stund sen senast. Det var inte meningen, men det blev bara lite så. Jag hade lyxen att få spendera både jul, mellandagar och nyår hemma-hemma, och fick ta ut en megalång loma över jullovet. Eftersom vi militärpoliser inte får några nya rekryter, utan har ett nio månaders manskap som blir kvar då alla halvårsmanskap hemförlovas, så fanns det inte en massa utbildninga att förbereda. De som får nya rekryter kommer under de första 8 veckorna, oberoende av vapenslag och grundenhet, att utbilda rekryterna i det mest grundläggande då det kommer till att tjänstgöra. Hur går du till mat, vad betyder en avojono och hur putsar du ditt personliga vapen. Men det kan vårt manskap redan, och våra utbildare ville självklart inte jobba över julen, så vi blev kommenderade hem på permission. Värre kommenderingar har jag hört om.

Efter jul och nyår då jag kom tillbaka till brigaden hann jag vara med i utbildning bara ett par dagar innan min första vakttjänst påbörjades. Förutom att militärpoliserna utbildas i bland annat strid i bebyggelse och eftersökning, så har vi även operativ tjänst i fredstid. Vi har alltså en uppgift förutom bara utbildning. Det är vakten av garnisonen. Hemskt mycket mer än det tänkte jag inte berätta om det, men ville ha en bortförklaring till varför jag inte haft tid att blogga här. Nu när jag för en gångs skull inte kunde skylla på skogen den här gången.

Hur som helst. Mina TJn har mer eller mindre rasat under den tiden jag varit ledig och i vakt, och nu är jag redan nere på 150! Förvisso, mitt manskap har under två månader, men 150 känns ändå otroligt lågt. Om dryga två månader får vi det nya manskapet till militärpolisplutonen, och sedan är det mitt i allt cheferna som har brigadens lägsta TJ. Sug på det ni.

Dagens ord

Återigen är dagens ord mer ett uttryck, men ändå. I rubriken stod det dagens Pokémon, och det är ett koncept jag tänkte öppna upp för er lite. Jag är ingen expert på hela grejen jag själv, men har fått förklarat åt mig att det i första generationens pokedex finns 151 olika pokemonar (så heter det säkert i plural). Det har man sedan tagit in i det militära genom att tilldela de 151 sista tjänstgöringsdagarna en egen Pokémon enligt det här indexet. Om någon är mer insatt i det här så hör av dig, det här var kanske den luddigaste förklaringen jag någonsin varit med om. Ja, och dagens Pokémon är för övrigt Mewtwo, ifall det betyder något mer för någon.

För övrigt så lovade jag återkomma när det är så kallt att jag börjat använda firmans långkalsonger. Det är nu det. Bara så ni vet.

Lepo bara!

, , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *